Tortilla od špinata
500 g krumpira, narezanog na kriške
1 žlica maslinovog ulja
1 luk, narezan
200 g mladog špinata
3 jaja, tučena
3 žlice svježe naribanog parmezana
1 žličice muškatnog oraščića
sol i svježe mljeveni crni papar
1. Kuhajte krumpir u uzavreloj vodi 5 minuta dok gotovo ne omekša. Dobro ga ocijedite.
2. Zagrijte ulje u srednje velikoj teflonskoj tavi. Dodajte luk i pržite ga 2-3 minute. Dodajte špinat i pržite uz stalno miješanje dok ne uvene i sva vlaga ne ispari. Dodajte kriške krumpira i pomiješajte s ostalim namirnicama.
3. Izmiješajte preostale namirnice i dodajte u tavu. Kuhajte nad srednje jakom vatrom dok ne bude skoro gotovo. Stavite na prethodno zagrijani roštilj 1-2 minute dok gornji dio ne dobije zlatnu boju i jaja budu gotova.
Svaka porcija sadrži:
- Kalorije 241
- Bjelančevine 13 g
- Ugljikohidrati 25 g
Vlakna 3 g
- Ukupne masnoće 10 g
Zasićene masti 3 g
- Natrij 163 mg
Prehrambena natuknica
Iako jaja sadrže dosta kolesterola, nemaju zasićenih masti i dobar su izvor željeza i bjelančevina.
Vrijeme pripremanja: 20-25 minuta
Količina: 4 porcije ako je lagani ručak ili lagana večera, a 8 ako je predjelo.
Ostale izabrane recepte iz knjige Kuharica za dijabetičare možete pogledati ako [url="#"] Profil->Kuharica" target=_self> kliknete ovdje [/url]
Izdavač: [url="#"] [/url]