Tortilla od špinata

Datum objave: 01. 01. 2005.

500 g krumpira, narezanog na kriške

1 žlica maslinovog ulja

1 luk, narezan

200 g mladog špinata

3 jaja, tučena

3 žlice svježe naribanog parmezana

1 žličice muškatnog oraščića

sol i svježe mljeveni crni papar

1. Kuhajte krumpir u uzavreloj vodi 5 minuta dok gotovo ne omekša. Dobro ga ocijedite.

2. Zagrijte ulje u srednje velikoj teflonskoj tavi. Dodajte luk i pržite ga 2-3 minute. Dodajte špinat i pržite uz stalno miješanje dok ne uvene i sva vlaga ne ispari. Dodajte kriške krumpira i pomiješajte s ostalim namirnicama.

3. Izmiješajte preostale namirnice i dodajte u tavu. Kuhajte nad srednje jakom vatrom dok ne bude skoro gotovo. Stavite na prethodno zagrijani roštilj 1-2 minute dok gornji dio ne dobije zlatnu boju i jaja budu gotova.

Svaka porcija sadrži:

- Kalorije 241
- Bjelančevine 13 g
- Ugljikohidrati 25 g
Vlakna 3 g
- Ukupne masnoće 10 g
Zasićene masti 3 g
- Natrij 163 mg

Prehrambena natuknica

Iako jaja sadrže dosta kolesterola, nemaju zasićenih masti i dobar su izvor željeza i bjelančevina.
Vrijeme pripremanja: 20-25 minuta
Količina: 4 porcije ako je lagani ručak ili lagana večera, a 8 ako je predjelo.
Ostale izabrane recepte iz knjige Kuharica za dijabetičare možete pogledati ako [url="#"] Profil->Kuharica" target=_self> kliknete ovdje [/url]
Izdavač: [url="#"] [/url]

Pošalji prijatelju na email

Komentari