Znanost

SMANJENJE UČESTALOSTI KARDIOVASKULARNIH BOLESTI
Prehrana bogata flavanolima može smanjiti krvni tlak

BLAGODATI REZISTENTNOG ŠKROBA
Može li konzumacija graška koristiti osobama s rizikom od dijabetesa?

FUNKCIONALNA HRANA
Ekstrakt čička i sabljaste mahune kao potpora imunitetu

PODACI PRIKUPLJANI VIŠE OD 10 GODINA
Crijevna mikrobiota izravno oblikuje ljudski imunosni sustav

POVEĆANJE RADNE MEMORIJE
Matcha čaj i kognitivno zdravlje žena

VAŽNOST KONZUMACIJE MORSKIH PLODOVA
Utvrđivanje referentnih vrijednosti za unos omega-3 masnih kiselina u trudnica

DJELOVANJE BAKTERIJA MUKOZNOG SLOJA STANICA
Otkriven skriveni bakterijski rod u pacijenata s IBS-om

ZDRAVLJE DJECE I ADOLESCENATA
Omega-3 i poboljšanje kognitivnih sposobnosti u mladih s depresijom

SPRJEČAVANJE METABOLIČKIH DISFUNKCIJA POVEZANIH SA STARENJEM
Dobrobiti mješavine probiotika kod propusnosti crijeva

POVEĆANJE NEMASNE MASE TIJELA