Datum objave: 01. 01. 2005.

4 komada pilećih prsa, bez kostiju i kože, svaki težine oko 150 g

2 žlice laganog biljnog ulja

1 mali luk, sitno narezan

1 žličica naribanog muškatnog oraščića

125 g špinata, opranog, ocijeđenog i grubo narezanog

sol i svježe mljeveni crni papar, po ukusu

200 g rikota sira

150 ml pilećeg temeljca

1. Zarežite “rasporak” na jednoj strani svakog komada pilećih prsa kako biste napravili “džep” u koji ćete staviti nadjev. Budite pažljivi da ne prerežete previše.

2. Zagrijte polovinu ulja u teflonskoj tavi. Dodajte luk i pržite polagano 2-3 minute, dok ne omekša. Dodajte muškatni oraščić i špinat te nastavite pržiti oko 3-4 minute, sve dok se špinat ne skuha i sva vlaga ne ispari. Na kraju dodajte začine i rikotu.

3. Napunite pileća prsa smjesom od špinata i zatvorite ih čačkalicama (vidi korake 1 i 2 ispod). Prije zagrijte pećnicu na 200°C.

4. Zagrijte preostalo ulje u teflonskoj tavi. Stavite pileća prsa i pržite ih dok ne dobiju smeđu boju sa svake strane. Stavite sve u vatrostalnu zdjelu i dodajte pileći temeljac. Stavite u pećnicu i pecite 25-30 minuta dok piletina ne bude sasvim gotova.

Punjenje pilećih prsa

1. Otvorite svaki “džep” pilećih prsa i žlicom napunite četvrtinom nadjeva od špinata na jednu stranu svakog komada.

2. Savijte neprekrivenu stranu pilećih prsa preko nadjevenog dijela i povežite krajeve čačkalicama.

Zvijezda recepta

Špinat je dobar izvor vitamina C i željeza. Ako svježi špinat nije dostupan, koristite smrznuti koji sadrži iste hranjive vrijednosti kao i svježi.

Svaka porcija sadrži:

- Kalorije 320
- Bjelančevine 47 g
- Ugljikohidrati 1 g
- Vlakna 1 g
- Ukupne masnoće 14 g
- Zasićene masti 5 g
- Natrij 126 mg

Savjet za posluživanje

Poslužite ovo jelo s ugljikohidratima kao što je krumpir, riža ili tjestenina i dobrom količinom povrća.
Vrijeme pripremanja: 50-55 minuta
Količina: 4 porcije
Ostale izabrane recepte iz knjige Kuharica za dijabetičare možete pogledati ako [url="#"] Profil->Kuharica" target=_self> kliknete ovdje [/url]
Izdavač: [url="#"] [/url]

Pošalji prijatelju na email

Komentari