4 komada pilećih prsa, bez kostiju i kože, svaki težine oko 150 g
2 žlice laganog biljnog ulja
1 mali luk, sitno narezan
1 žličica naribanog muškatnog oraščića
125 g špinata, opranog, ocijeđenog i grubo narezanog
sol i svježe mljeveni crni papar, po ukusu
200 g rikota sira
150 ml pilećeg temeljca
1. Zarežite “rasporak” na jednoj strani svakog komada pilećih prsa kako biste napravili “džep” u koji ćete staviti nadjev. Budite pažljivi da ne prerežete previše.
2. Zagrijte polovinu ulja u teflonskoj tavi. Dodajte luk i pržite polagano 2-3 minute, dok ne omekša. Dodajte muškatni oraščić i špinat te nastavite pržiti oko 3-4 minute, sve dok se špinat ne skuha i sva vlaga ne ispari. Na kraju dodajte začine i rikotu.
3. Napunite pileća prsa smjesom od špinata i zatvorite ih čačkalicama (vidi korake 1 i 2 ispod). Prije zagrijte pećnicu na 200°C.
4. Zagrijte preostalo ulje u teflonskoj tavi. Stavite pileća prsa i pržite ih dok ne dobiju smeđu boju sa svake strane. Stavite sve u vatrostalnu zdjelu i dodajte pileći temeljac. Stavite u pećnicu i pecite 25-30 minuta dok piletina ne bude sasvim gotova.
Punjenje pilećih prsa
1. Otvorite svaki “džep” pilećih prsa i žlicom napunite četvrtinom nadjeva od špinata na jednu stranu svakog komada.
2. Savijte neprekrivenu stranu pilećih prsa preko nadjevenog dijela i povežite krajeve čačkalicama.
Zvijezda recepta
Špinat je dobar izvor vitamina C i željeza. Ako svježi špinat nije dostupan, koristite smrznuti koji sadrži iste hranjive vrijednosti kao i svježi.
Svaka porcija sadrži:
- Kalorije 320
- Bjelančevine 47 g
- Ugljikohidrati 1 g
- Vlakna 1 g
- Ukupne masnoće 14 g
- Zasićene masti 5 g
- Natrij 126 mg
Savjet za posluživanje
Poslužite ovo jelo s ugljikohidratima kao što je krumpir, riža ili tjestenina i dobrom količinom povrća.
Vrijeme pripremanja: 50-55 minuta
Količina: 4 porcije
Ostale izabrane recepte iz knjige Kuharica za dijabetičare možete pogledati ako [url="#"] Profil->Kuharica" target=_self> kliknete ovdje [/url]
Izdavač: [url="#"] [/url]