3 žlice očišćenih grožđica (bez koštica)
3 žlice ruma
2 žlice mekanog tamnosmeđeg šećera
Ili melase
Sok i naribana korica 1 malog limuna
4 banane, tanko narezane
1 mahuna vanilije, uzdužno narezana na četvrtine
1. Stavite grožđice, rum, šećer, limunov sok i koricu u zdjelu. Umiješajte banane. Poklopite i pustite da se mariniraju 30 minuta.
2. Zagrijte pećnicu na 220°c/425°f/plin 7. Razdijelite smjesu od banana na 4 komada folije promjera 20 cm stavljajući krpice na sredinu. Lagano savijte foliju, ali je nemojte zatvoriti na vrhu. Svakom komadu dodajte četvrtinu mahune vanilije i malo tekućine od mariniranja. Oprezno zatvorite i pecite 20 minuta dok banane ne smekšaju. Poslužite ih u foliji.
Svaka porcija sadrži:
Vrijeme pripremanja: 30 minuta, plus 30 minuta za mariniranje
Količina: 4 porcije
Ostale izabrane recepte iz knjige Kuharica za zdravo srce možete pogledati ako [url="#"] Profil->Kuharica za zdravo srce" target=_self> [u]kliknete ovdje[/u] [/url]
Izdavač: [url="#"] [/url]