Datum objave: 01. 01. 2005.

3 žlice očišćenih grožđica (bez koštica)

3 žlice ruma

2 žlice mekanog tamnosmeđeg šećera
Ili melase

Sok i naribana korica 1 malog limuna

4 banane, tanko narezane

1 mahuna vanilije, uzdužno narezana na četvrtine

1. Stavite grožđice, rum, šećer, limunov sok i koricu u zdjelu. Umiješajte banane. Poklopite i pustite da se mariniraju 30 minuta.

2. Zagrijte pećnicu na 220°c/425°f/plin 7. Razdijelite smjesu od banana na 4 komada folije promjera 20 cm stavljajući krpice na sredinu. Lagano savijte foliju, ali je nemojte zatvoriti na vrhu. Svakom komadu dodajte četvrtinu mahune vanilije i malo tekućine od mariniranja. Oprezno zatvorite i pecite 20 minuta dok banane ne smekšaju. Poslužite ih u foliji.
Svaka porcija sadrži:

  • kalorije 180

  • bjelančevine 2 g

  • ugljikohidrati 46 g

  • vlakna 2 g

  • ukupne masnoće 0.5 g

  • zasićene masti 0 g

  • polinezasićene masti 0.5 g

  • mononezasićene masti 0.5 g

  • kolesterol 0 mg

  • natrij 6 mg
  • Vrijeme pripremanja: 30 minuta, plus 30 minuta za mariniranje
    Količina: 4 porcije
    Ostale izabrane recepte iz knjige Kuharica za zdravo srce možete pogledati ako [url="#"] Profil->Kuharica za zdravo srce" target=_self> [u]kliknete ovdje[/u] [/url]
    Izdavač: [url="#"] [/url]

    Pošalji prijatelju na email

    Komentari