Stalno miješanje kod prženja je brži i zdraviji način kuhanja. Koristi se samo mala količina ulja, a kratko vrijeme kuhanja osigurava da se vitamini u namirnicama ne iscrpe.
1 žličica sezamovog ulja
1 pileća prsa bez kosti i kože, oko 125 g, tanko narezana
1 vezica mladog luka, nasjeckana
100 g graška kojem se jedu i mahune i zrnje, očišćenog i prepolovljenog
1 crvena čili papričica, sitno narezana
2 žlice tamnog sojinog umaka
75 g kuhane šunke, narezane
250 g rezanaca s jajima
2 žlice svježeg nasjeckanog korijandra
1. Zagrijte ulje u teflonskoj tavi ili woku. Kada ulje postane dovoljno toplo, dodajte pileća prsa i pržite ih uz stalno miješanje 2-3 minute.
2. Dodajte mladi luk, grašak i čili pa nastavite pržiti, stalno miješajući, još 2 minute. Nakon toga dodajte sojin umak i šunku.
3. U međuvremenu skuhajte rezance u velikom loncu ključale vode. Ubacite rezance u vodu i potom smanjite vatru te kuhajte 3-4 minute. Dobro ih ocijedite.
4. U smjesu od piletine i korijandra umiješajte skuhane i dobro ocijeđene rezance. Stavite sve zajedno u zagrijanu zdjelu za posluživanje i odmah poslužite.
Zvijezda recepta
Pripremate li brzo jelo, rezanci od jaja dobar su izbor tjestenine.
Svaka porcija sadrži:
Savjet za posluživanje
Poslužite ovo jelo s kruhom i zelenom salatom kako bi to bio brz, samodostatan obrok.
Vrijeme pripremanja: 20 minuta
Količina: 3 porcije
Ostale izabrane recepte iz knjige Kuharica za dijabetičare možete pogledati ako [url="#"] Profil->Kuharica" target=_self> kliknete ovdje [/url]
Izdavač: [url="#"] [/url]