Datum objave: 01. 01. 2005.

Stalno miješanje kod prženja je brži i zdraviji način kuhanja. Koristi se samo mala količina ulja, a kratko vrijeme kuhanja osigurava da se vitamini u namirnicama ne iscrpe.

1 žličica sezamovog ulja

1 pileća prsa bez kosti i kože, oko 125 g, tanko narezana

1 vezica mladog luka, nasjeckana

100 g graška kojem se jedu i mahune i zrnje, očišćenog i prepolovljenog

1 crvena čili papričica, sitno narezana

2 žlice tamnog sojinog umaka

75 g kuhane šunke, narezane

250 g rezanaca s jajima

2 žlice svježeg nasjeckanog korijandra

1. Zagrijte ulje u teflonskoj tavi ili woku. Kada ulje postane dovoljno toplo, dodajte pileća prsa i pržite ih uz stalno miješanje 2-3 minute.

2. Dodajte mladi luk, grašak i čili pa nastavite pržiti, stalno miješajući, još 2 minute. Nakon toga dodajte sojin umak i šunku.

3. U međuvremenu skuhajte rezance u velikom loncu ključale vode. Ubacite rezance u vodu i potom smanjite vatru te kuhajte 3-4 minute. Dobro ih ocijedite.

4. U smjesu od piletine i korijandra umiješajte skuhane i dobro ocijeđene rezance. Stavite sve zajedno u zagrijanu zdjelu za posluživanje i odmah poslužite.

Zvijezda recepta

Pripremate li brzo jelo, rezanci od jaja dobar su izbor tjestenine.

Svaka porcija sadrži:

  • Kalorije 438

  • Bjelančevine 30 g

  • Ugljikohidrati 63 g

  • Vlakna 3 g

  • Ukupne masnoće 9 g

  • Zasićene masti 2 g

  • Natrij 947 mg
  • Savjet za posluživanje

    Poslužite ovo jelo s kruhom i zelenom salatom kako bi to bio brz, samodostatan obrok.
    Vrijeme pripremanja: 20 minuta
    Količina: 3 porcije
    Ostale izabrane recepte iz knjige Kuharica za dijabetičare možete pogledati ako [url="#"] Profil->Kuharica" target=_self> kliknete ovdje [/url]
    Izdavač: [url="#"] [/url]

    Pošalji prijatelju na email

    Komentari