Zlatni kuhar u Opatiji

Datum objave: 02. 12. 2005.

Prvi Dani hrvatskog kulinarstva i 2. nacionalno natjecanje "Zlatni kuhar" održat će se u organizaciji Hrvatskog kuharskog saveza u Opatiji od 6. do 8. prosinca.., s ciljem popularizacije kuharske struke i hrvatske kulinarske baštine.
Susreti će se održati pod pokroviteljstvom Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, a očekuje više od 300 sudionika, od kojih stotinjak kuhara iz cijele Hrvatske, koji će se natjecati u pripravljanju domaćih jela inspiriranih hrvatskom kulinarskom baštinom.
Ukupnom pobjedniku dodijelit će se posebna nagrada i naziv "Zlatni kuhar 2005".

Trodnevne kulinarske susrete u Opatiji pratit će i nekoliko stručnih skupova, među kojima organizatori izdvajaju radionicu o primjeni ekoloških proizvoda u suvremenoj gastronomiji te skup o kulinarskoj baštini u funkciji turizma te kako kreativno obogatiti lokalnu turističku ponudu.

Pošalji prijatelju na email

Komentari