Datum objave: 01. 01. 2005.

Ovo jelo od tjestenine lako se priprema i odgovara različitim prigodama. Može se poslužiti kao jelo u sredini tjedna, kao vegetarijansko glavno jelo ili glavno jelo švedskog stola.

2 tikvice, prepolovljene uzduž i prerezane na 3 dijela

1 crvena paprika, bez jezgre i sjemenki (vidi stranicu 71), narezana na komade

1 žuta paprika, bez jezgre i sjemenki (vidi stranicu 71), narezana na komade

1 patlidžan, narezan na komade

1 žlica laganog biljnog ulja

500 g pasirane rajčice

200 g kremastog sira sa smanjenim udjelom masnoće

sol i svježe mljeveni crni papar, po ukusu

375 g suhe tjestenine, bilo kojeg oblika

Za ukrašavanje

60 g pinjola, preprženih

rukohvat svježeg bosiljka, rastrgan

1. Stavite povrće na papir za pečenje te ga kistom premažite s malo ulja. Pecite ga na zagrijanom roštilju približno 10 minuta i okrećite s vremena na vrijeme, sve dok povrće ne omekša i malo potamni.

2. Stavite pasiranu rajčicu i kremasti sir u lonac i kuhajte ih zajedno, miješajući sve dok se dobro ne povežu. Umiješajte povrće i dobro začinite.

3. U međuvremenu stavite tjesteninu u uzavrelu vodu i kuhajte 8-10 minuta ili dok gotovo ne omekša. Dobro je ocijedite. Dodajte tjesteninu u smjesu povrća i miješajte da se sve dobro poveže. Premjestite u toplu zdjelu za posluživanje, pospite pinjolima i bosiljkom te odmah poslužite.

Zvijezda recepta

Pasirana rajčica napravljena je od talijanskih rajčica prosijanih kroz rešeto. Bez masnoće je i bogata karotenom i vitaminom E. Pasirana rajčica dobar je temelj juhama, umacima i složencima.

Svaka porcija sadrži:

- Kalorije 567
- Bjelančevine 19 g
- Ugljikohidrati 82 g
- Vlakna 7 g
- Ukupne masnoće 20 g
- Zasićene masti 6 g
- Natrij 146 mg

Savjet za pripremanje

Pržite pinjole bez ulja u teflonskoj tavi. Mogu biti preprženi i ranije pa pohranjeni u posudi koja ne propušta zrak. Koristite ih u jelima od tjestenine ili salatama.
Vrijeme pripremanja: 30 minuta
Količina: 4 porcije

Ostale izabrane recepte iz knjige Kuharica za dijabetičare možete pogledati ako [url="#"] Profil->Kuharica" target=_self> kliknete ovdje [/url]
Izdavač: [url="#"] [/url]

Pošalji prijatelju na email

Komentari