Pogača s posteljicom

Datum objave: 01. 12. 2005.

Jedna epizoda britanske kulinarske emisije TV Dinners bila je kritizirana nakon što je prikazano kako se ljudska posteljica prži s ljutikom i češnjakom, zatim flambira, gnječi u pire i maže na pogaču.. No, to ne bi bio problem u Vijetnamu ili Kini, gdje je tradicija da rodilje skuhaju juhu od posteljice i zatim je popiju kako bi im mlijeko bilo kvalitetnije.
Za placentofagiju , kako se naziva taj običaj, vjeruje se da pomaže u sprječavanju krvarenja nakon trudova, a zbog činjenice da je posteljica bogata vitaminima i mineralnim tvarima, smatra se da može pomoći u sprječavaju postporođajne depresije. Kad pogledate posteljicu, reklo bi se da je vrlo sočna. Puna je krvnih žila i zrnaste je građe, jer sadrži nakupine kalcija, kaže dr. Leslie Myatt s Odjela za porodiljstvo i ginekologiju na Sveučilištu u Cincinnatiju. No ne mogu zamisliti kakvog je okusa.
Izvor: COLORS

Pošalji prijatelju na email

Komentari