Datum objave: 12. 03. 2012.

Španjolski su znanstvenici potvrdili da postoji direktna povezanost nutritivnog statusa djeteta i osobe koja djetetu priprema obroke. Naime, istraživanje objavljeno u časopisu Nutrición hospitalaria otkriva da djeca koja kod kuće ručaju obrok koji im priprema mama imaju bolji nutritivni status, kao i manji rizik od debljine u odnosu na djecu kojima hranu priprema neka druga osoba.

Mama je član obitelji koji bi najbolje trebao poznavati nutritivne potrebe svog djeteta te imati i najveće znanje o tome kako pravilno pripremiti obrok za dijete.

Istraživanje o prehrambenim navikama, obiteljskom okruženju i tjelesnoj aktivnosti 718 školske djece u Španjolskoj otkrilo je i značajnu povezanost debljine i sjedilačkih navika djece – što su djeca provodila više vremena pred ekranima (gledanje TV-a, surfanje Internetom, igranje video igrica), to su imala i veće vrijednosti indeksa tjelesne mase.

Zdrave navike treba usvajati od najranijih dana, a obiteljsko je okruženje i najidealnije mjesto za to.

Pošalji prijatelju na email

Komentari