Kečap bez rajčice

Datum objave: 01. 01. 2005.

Osobe s intolerancijom laktoze i celijakijom imaju na raspolaganju sve veći broj prehrambenih proizvoda prikladnih njihovom stanju: hranu i pića koji ne sadrže gluten odnosno laktozu..
Now Soma iz Velike Britanije nudi široku paletu proizvoda dobivenih ekološkom poljoprivredom namijenjenih vrlo specijaliziranim potrošačima. Notomato kako i sam naziv govori, je proizvod bez rajčice - kečap - namijenjen osobama koji dobrovoljno ili prisilno izbjegavaju rajčicu u svojoj prehrani, npr. da bi smanjili unos alkaloida.
Alkaloidi su tvari prirodno prisutne u namirnicama biljnog podrijetla (npr. u krumpiru, rajčici, paprici, patlidžanu). Alkaloidi mogu izazvati nepoželjne posljedice u radu mišićnog, živčanog ili probavnog sustava u na alkaloide osjetljive osobe. Npr. često se osobama s psorijazom i artritisom predlaže da izbjegavaju navedene namirnice.

Pošalji prijatelju na email

Komentari