Jedemo li zdravo u azijskim restoranima?

Datum objave: 27. 12. 2005.

Zahtjevi potrošača za uključivanjem zdravih namirnica u restoranske jelovnike potaknuli su promjene u ovoj grani ugostiteljstva..
Obogaćivanje ponude zdravim jelovnicima se pokazalo korisnim u stjecanju stalnih gostiju. Istraživanje objavljeno u časopisu Journal of the American Dietetic Association pokazuje rezultate ispitivanja gostiju 5 Azijskih restorana (kineskih, japanskih, korejskih, tajlandskih i vijetnamskih). Bijelci su u odnosu na Azijate mnogo zadovoljniji ponudom.
Jelovnici japanskih restorana su opisani kao najzdraviji, dok su najlošije prošli tajlandski restorani. Jednaki su rezultati dobiveni i kad se ispitanike pitalo da li će ponovno jesti u istom restoranu. Općenito, najviše raste popularnost japanskih restorana unatoč većim cijenama.

Pošalji prijatelju na email

Komentari