Vitaminoteka

Datum objave: 05. 01. 2018.

Blagdani su iza nas, a s njima i razdoblje obilatog uživanja u slatkim i slanim delicijama koje su vrlo bogate kalorijama, zasićenim mastima i jednostavnim šećerima. 

Stoga je vrijeme koje dolazi idealno za konzumaciju namirnica bogatih vitaminima, mineralima, vlaknima i antioksidansima, odnosno za detoksikaciju. Najjednostavniji način oslobađanja toksina je uvođenje što više juha i variva koje obiluju povrćem. Donosimo vam recept za jednu krepku juhu uz koju ćete zaboraviti sve kolačiće koje možda i niste trebali pojesti za blagdane. 

Vrijeme pripreme: 20-ak minuta

Težina pripreme: 1

Sastojci za 4 osobe:
• 2 manje ljutike
• Komadić svježeg đumbira
• 1 veliki poriluk
• 300 g smrznutog boba
• 100 g smrznutog graška
• 2 žlice maslinovog ulja
• 2 šalice vode
• Svježi vlasac ili menta po želji
• Sol i svježe mljeveni papar

Priprema: 
1. Na zagrijano maslinovo ulje dodajte sitno nasjeckanu ljutiku i naribani đumbir. Začinite solju i svježe mljevenim paprom. Zatim dodajte i poriluk nasjeckan na štapiće. 
2. Pirjajte nekoliko minuta, dodajte vodu i smrznuti bob i grašak. Kuhajte 15-ak minuta dok bob ne omekša, a zatim povrće usitnite štapnim mikserom ili u blenderu. 
3. Začinite po želji sa svježim začinskim biljem i paprom. 

Pošalji prijatelju na email

Komentari