Tena Škunca

Datum objave: 05. 10. 2018.

Donosimo vam recept za jednostavno, a tako ukusno varivo od ribe i slanutka koje će vam oduzeti vrlo malo vremena za pripremu.

Vrijeme pripreme: 45 minuta

Težina pripreme: 2

Sastojci za 6 osoba:
• 250 g filea bijele ribe po želji (brancin, orada, oslić)
• 400 g kuhanog slanutka
• 1 mala hokaido tikva (očišćena i narezana na manje kockice)
• 2 mrkve srednje veličine (naribane)
• ¼ manjeg korijena celera (naribana)
• 1 manja glavica luka (sitno nasjeckana)
• 10-ak polovica sušenih rajčica
• 2 žlice koncentrata rajčice
• 3 žlice maslinovog ulja
• 2 žličice sušenog kopra
• 1 žličica tucane slatke paprike
• 2 litre povrtnog temeljca 
• svježe mljeveni papar
• sol

Priprema:
1. U većoj posudi na zagrijanom maslinovom ulju kratko popržiti luk, a zatim dodati i naribanu mrkvu, celer i češnjak. Kratko pržiti, dodati tikvu i sušene rajčice narezane na manje komade pa uliti povrtni temeljac i kuhati 20-ak minuta.
2. Dodati kuhani slanutak, koncentrat rajčice, kopar, tucanu slatku papriku te sol i papar po ukusu pa pustiti da kuha na laganoj vatri oko 5 minuta.
3. Za to vrijeme filete ribe narezati na manje komade pa dodati u varivo i pustiti da kuha na laganoj vatri još 10-ak minuta.
4. Poslužiti toplo s nekoliko kapi maslinova ulja.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: mahunarke, riba, ručak, slanutak, varivo, večera,

Komentari