Proljeće je došlo na tržnice diljem grada, pa zavirite u ove mirisne oaze kako bi odabrali svježe sezonske sastojke za svoj današnji ručak. Predlažemo da ovaj petak bude zeleni povrtni dan, pa obogatite klasični rižoto omiljenim zelenim povrćem i začinskim biljem.
Vrijeme pripreme: 25 min
Težina pripreme: 1
Sastojci za 4 osobe:
• 1 šalica riže za rižoto (npr. Arborio)
• 3 šalice povrtnog temeljca
• 100 g mladog graška
• 100 g divljih šparoga
• 3 mlada luka
• Maslinovo ulje
• Sol, svježe mljeveni papar, tvrdi sir po želji
• Svježe začinsko bilje po želji (npr. Menta, bosiljak, vlasac)
Priprema:
Na maslinovom ulju prijajte sitno nasjeckani mladi luk. Dodajte i rižu, kratko propržite uz miješanje te podlijte toplim povrtnim temeljcem. Dodajte i blanširane šparoge te mladi grašak i još kratko prokuhajte. Začinite sa soli i svježe mljevenim paprom te poslužite s naribanim tvrdim sirom po želji te sjeckanim svježim začinskim biljem.