Petra Vlak

Datum objave: 15. 05. 2020.

Proljeće je došlo na tržnice diljem grada, pa zavirite u ove mirisne oaze kako bi odabrali svježe sezonske sastojke za svoj današnji ručak. Predlažemo da ovaj petak bude zeleni povrtni dan, pa obogatite klasični rižoto omiljenim zelenim povrćem i začinskim biljem.

Vrijeme pripreme: 25 min

Težina pripreme: 1

Sastojci za 4 osobe:
•    1 šalica riže za rižoto (npr. Arborio)
•    3 šalice povrtnog temeljca
•    100 g mladog graška
•    100 g divljih šparoga
•    3 mlada luka
•    Maslinovo ulje
•    Sol, svježe mljeveni papar, tvrdi sir po želji
•    Svježe začinsko bilje po želji (npr. Menta, bosiljak, vlasac)

Priprema:
Na maslinovom ulju prijajte sitno nasjeckani mladi luk. Dodajte i rižu, kratko propržite uz miješanje te podlijte toplim povrtnim temeljcem. Dodajte i blanširane šparoge te mladi grašak i još kratko prokuhajte. Začinite sa soli i svježe mljevenim paprom te poslužite s naribanim tvrdim sirom po želji te sjeckanim svježim začinskim biljem. 

Pošalji prijatelju na email

Komentari