Borovnice obožavamo u bilo kojem obliku – svježe, smrznute, sušene, u obliku finih domaćih džemova ili svježe cijeđenih voćnih sokova. Isprobajte ove jednostave veganske muffine gotove u tren oka.
Vrijeme pripreme: 50 minuta
Težina pripreme: 1
Sastojci za 12 muffina:
• 1,5 šalica sitnih zobenih pahuljica
• 0,5 šalice pirea od jabuka
• 3 žlice smeđeg šećera
• 1 žlica sitno mljevenih sjemenki lana
• 1 žličica praška za pecivo
• ¼ žličice sode bikarbone
• 3 žlice maslinova ulja
• 3 žlice vode
• 1 žličica ekstrakta vanilije
• 1 šalica svježih borovnica
Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 180°C. Kalupe za muffine premažite maslinovim uljem.
2. U blenderu ili multipraktiku izmiksajte zajedno redom: zobene pahuljice, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol, zatim pire od jabuka, smeđi šećer, ulje, vodu, mljevene sjemenke lana i vaniliju. Miksajte dok ne postignete smjesu glatke konzistencije. Na kraju lagano umiješajte borovnice pa dobivenu smjesu rasporedite u kalupe.
3. Muffine pecite otprilike 35 minuta.