1 kg čistih komadića od tune
10 dag maslina
1 prstohvat šafrana
1 kg riže za rižot
1 l ribljeg temeljca
1 žlica maslaca
10 dag tvrdoga gratanog sira, najbolje parmezana
sol i papar
Za ovu inačicu rižota alla milanese na maslinovu ulju propirjajte rižu da zastakli pa podlijevajući ribljim temeljcem miješajte povremeno dok se riža ne skuha kako valja. Tada ugasite vatru, dodajte prstohvat šafrana, komadiće pečene tune (može i iz konzerve), masline, žlicu maslaca te nastavite miješati dok rizi ne postanu al dente, na zub, a rižot alla onda, kao val, kako kažu u Milanu i Veneciji, prijestolnicama rižota. Svaki rižot služi se vruć, s ribanim sirom.
Ostale odabrane recepte knjige Kuharski kanconijer 2 -gurmanska sjećanja Mediterana možete pogledati ako [url="#"] Profil->Kuharski kanconijer 2" target=_self> [u] kliknete ovdje [/u] [/url].
Izdavač: [url="#"] [u]Profil International[/u][/url], Zagreb 2004