Datum objave: 06. 08. 2009.

Nedavna studija provedena na 1000 trudnica pokazala je protektivno djelovanje voća i povrća koje se ostvaruje preko jačanja imunološkog sustava i „oštrenja“ obrambenih mehanizama. Stanje koje ionako podrazumijeva povećane nutritivne zahtjeve, postaje još osjetljivije ukoliko je ugroženo od strane respiratornih patogena (virusa i bakterija).

Upravo je navedeno istraživanje pokazalo kako svakodnevna konzumacija 7 serviranja voća i povrća smanjuje incidenciju respiratornih infekcija u trudnica. Naoko bezazleni respiratorni infekti mogu se komplicirati bolestima donjih dišnih puteva poput astme, bronhitisa ili upale pluća. Stoga je važno pravovremeno se zaštititi i osigurati organizmu dovoljan unos potrebnih nutrijenata.

Statistika govori kako je rizik od respiratornih oboljenja trudnica koje redovito konzumiraju 7 serviranja voća i povrća smanjen čak 26 % na one koje ga ne konzumiraju!

Izvor: Public Health Nutrition

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: povrće,

Komentari