Datum objave: 28. 03. 2013.

Istraživanje provedeno na University of Liverpool analiziralo je 24 različitih studija te su ispitivali kako svjesnost, pažnja, pamćenje i rastresenost utječu na količinu hrane koju konzumiramo.

Naime, rezultati su pokazali da zadovoljstvo koje je konzument zapamtio prilikom unosa prijašnjeg obroka smanjuje unos hrane koju će kasnije unijeti. Također, studija je pokazala da kada je više pažnje usmjereno na hranu koju konzumiramo da tada unosimo manju količinu. Nadalje, kada smo usredotočeni na drugo osim hrane prilikom jedenja, poput slušanja muzike, gledanja televizije ili čitanja novina za stolom tada najčešće unosimo više hrane nego što nam je potrebno.

Istraživanje je provedeno na osobama s normalnom tjelesnom masom te su potrebna daljnja istraživanja na pretilim osobama. Autori su istaknuli da navedene činjenice mogu pomoći prilikom osmišljavanja strategija za gubitak i održavanje kilograma.

Studija je objavljena u časopisu American Journal of Clinical Nutrition.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: vitkost,

Komentari