Datum objave: 06. 12. 2011.

Žene koje su na dijeti, s ciljem da smršave, sporije gube kilograma ukoliko uzmu neki snack između doručka i ručka. Kako prenosi časopis Journal of the American Dietetic Association, tijekom mršavljenja mora se u obzir uzeti nekoliko čimbenika, presudnih za konačni uspjeh: kada uzimamo hranu, koliko često i kakve je kvalitete hrana koju jedemo.

U istraživanju provedenom na ženama, u trajanju od 12 mjeseci, pokazalo se da žene koje ne uzimaju snack između obroka uspješnije gube kilograme. Pod pojmom snack možemo podrazumijevati svaku hranu i piće koje se konzumira između obroka, a u ovom slučaju između doručka i ručka.

Međuobrok prije glavnog obroka nije dobar za mršavljenje, a s druge strane nije dobro ni kada je razmak između obroka predugačak. Pokazalo se i da je međuobrok između doručka i ručka više stvar navike nego istinske gladi.

Ovo istraživanje je otkrilo još neke zanimljivosti: žene koje su imale najmanje dva manja međuobroka dnevno, konzumirale su i više vlakana, a one koje su uzele snack između ručka i večere u konačnici su konzumirale i više voća i povrća.

Mnogi ljudi smatraju da "biti na dijeti" znači "biti stalno gladan". No to nije tako. Uzimanje međuobroka može pomoći gubitku tjelesne mase, ukoliko ne uzmemo u obzir međuobrok preblizu glavnog obroka. Međuobrok osobito može biti koristan ako uzmemo zdravi snack koji će nas zasititi, a da nema puno kalorija.

Ukoliko ste na kuri mršavljenja, najbolji međuobrok bio bi npr. jogurt s niskim udjelom masti, šaka orašastih plodova, svježe voće, krekeri od cjelovitih žitarica i nekalorična pića poput vode, kave ili čaja.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: vitkost,

Komentari