Datum objave: 03. 10. 2011.

Osobe kojima je njihov liječnik preporučio da isprobaju Weight Watchers dijetu kako bi smršavili postižu sjajne rezultate.

Istraživanje objavljeno u časopisu The Lancet pokazalo je kako se u 12 mjeseci izgubi dvostruko više kilograma pridržavajući se Weight Watchers dijete nego što se izgubi standardnim režimom mršavljenja.

Zdravstveni djelatnici primarne zaštite, medicinske sestre i liječnici nude preporuke za mršavljenje koje su u skladu sa nacionalnim smjernicama, no za uspjeh nedostaje praćenje napretka osoba i ono što je možda najvažnije - grupne podrške.

U ovom istraživanju standardni režim mršavljenja podrazumijevao je dijeljenje letaka ispitanicima o zdravoj prehrani i zakazivanje redovitih termina s medicinskom sestrom koja je imala savjetodavnu funkciju te je ispitanicima redovito mjerila tjelesnu masu.

Rezultati istraživanja u kojem je sudjelovalo više od 700 pretilih te osoba prekomjerne tjelesne mase, pokazuju kako su se osobe na Weight Watchers dijeti držale u većim grupama, izgubile više masnog tkiva i ukupnih kilograma i postigle veće smanjenje obujma struka u usporedbi s osobama koje su nastojale smršaviti samostalno.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: vitkost,

Komentari