Datum objave: 26. 06. 2009.

Novi članak objavljen u časopisu Human Nutrition and Dietetics pokazuje kako prehrana sa malo mesa i masnoća, a bogata voćem i povrćem pomaže u prevenciji i liječenju karcinoma proste.

Studiju su vodili Robert W.L. i K. Chapman, sa sveučilišta New South Wals i pronašli da prehrana koja uključuje mnogo povrća i voća, a sadrži malo mesa i mliječnih proizvoda i kalcija može pomoći prevenciji, ali i liječenju karcinoma prostate.

Čini se da hrana koja smanjuje rizik od karcinoma prostate uključuje rajčicu, cvjetaču, brokulu, zeleni čaj, vitamin E i selen, a prehrana koja je uključivala visoko prerađeno i prepečeno meso, mliječne proizvode i masnoće korelira sa visokim rizikom od pojave malignih bolesti.

Istraživači su zaključili kako promjena prehrane ima pozitivne učinke u prevenciji karcinoma prostate te da terapija hranom omogućuje bolesnicima da budu aktivni učesnici u svojem liječenju.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: prostata,

Komentari