Utječe li CLA na masno tkivo?

Datum objave: 10. 09. 2004.

Konjugirana linolna kiselina (CLA) je mješavina izomera linolne kiseline s konjugiranim dvostrukim vezama i CLA se povezuje s promjenama osjetljivosti na inzulin..
Istraživanje provedeno u Norveškoj pratilo je utjecaj jednogodišnjeg uzimanja suplemenata CLA na omjer mišićnog i masnog tkiva. Rezultati pokazuju smanjenje udjela masnog tkiva za 6,9-8,7 %, te povećanje udjela mišićnog tkiva za 1,8 % u ispitanika koji su uzimali suplemente CLA u usporedbi s ispitanicima koji su dobivali placebo (maslinovo ulje). Autori zaključuju da su suplementi CLA koristan dodatak programima kojima je cilj smanjenje tjelesne mase odnosno povećanje udjela mišićnog tkiva.

Izvor: The American Journal of Clinical Nutrition

Pošalji prijatelju na email

Komentari