Debata istraživača Davida Wallinga te veterinara Davida Burcha objavljena je u online časopisu Bmj.com o utjecaju koji ishrana stoke može imati po ljudsko zdravlje.
Naime, D.Walling smatra kako je zloupotreba te prekomjerno korištenje antibiotika u ishrani stoke zanemarena te ističe kako se u Sjedinjenim Američkim Državama 72 % upotrebe antibiotikaodnosi na njihovo dodavanje vodi te ishrani stoke. Također, ističe kako je u većini slučajeva dodavanje antibiotika bespotrebno. Ujedno naglašava kako javnozdravstvene politike Europe te sjeverne Amerike ukazuju na povećani rizik od otpornosti na antibiotike zbog zlouporabe antibiotika u ishrani stoke.
D.Burch, je s druge strane, istaknuo kako korištenje antibiotika u ishrani stoke ne povećava dodatan rizik od otpornosti prema antibioticima u ljudi nego to čini unos antibiotika koje inače ljudi unose tijekom liječenja bolesti. Nadalje, istaknuo je kako je malo vjerovatno da korištenje dodatnih antibiotika u ishrani stoke predstavlja rizik za ljudsko zdravlje pogotovo u usporedbi povećanog korištenja antibiotika tijekom života u ljudi.