Datum objave: 11. 03. 2010.

Nova američka studija potvrdila je kako se s porastom cijena brze hrane smanjuje njena konzumacija. Istraživači su, na temelju podataka prikupljenih od ispitanika tijekom 20 godina, primjetili kako rastom cijena od 10% pada unos kalorija iz gaziranih sokova za 7 %. Za unos kalorija iz pizze utvrđen je pad od 12%.

Kod porasta cijene za samo 1 američki dolar zabilježen je niži ukupni unos energije, niža tjelesna masa ispitanika i poboljšanje rezultata mjerenja otpornosti na inzulin.

Autori studije zaključili su kako bi uvođenje poreza na nezdravu hranu u SAD-u bio jedan od mehanizama poticaja stanovništva kako bi se bolje hranili. Iako ova metoda neće riješiti problem pretilosti u SAD-u ipak bi se mogla pokazati kao važan dio strategije u borbi protiv te epidemije.

Izvor: Archives of Internal Medicine

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: debljina,

Komentari