Tajni recept na grobu izraelskog pekara

Datum objave: 07. 07. 2005.

Na grobu jednog izraelskog pekara stoji recept: 1 kg brašna, 50 g kvasca, malo soli, tri jaja, 7 žlica šećera, 200 g margarina, šalica i pol mlijeka i cimet prema ukusu.. Pitate se zašto?
Obitelj izraelskog pekara koji je godinama odbijao bilo kome povjeriti recept za svoj kolač od cimeta odlučila ga je uklesati na njegovu nadgrobnu ploču.
Tvrdoglavi pekar, Yakov Topper, godinama je uveseljavao stanovnike kibbutza Naan južno od Tel Aviva svojim poznatim kolačem kojega je pekao svake subote.
Međutim, unatoč molbama, recept nije želio otkriti nikome osim svojoj supruzi i članovima obitelji.
Njegovi unuci, nakon što je umro prije tri godine odlučili su na nadgrobnu ploču ugravirati recept kako bi odali počast voljenom djedu.

Pošalji prijatelju na email

Komentari