Svečana završnica "Kruh godine 2011"

Datum objave: 09. 12. 2011.

Dodjelom zahvalnica polufinalistima i finalistima projekta [url="http://www.zdravakrava.hr/clanak/2369/svecana-zavrsnica-kruh-godine-2011"]"Kruh godine 2011"[/url] te uručivanjem prigodne statue pobjedniku - Punozrnatom kruhu od Stil pekarni koju je primio vlasnik i direktor ove tvrtke Dinko Omrčen, svečano je završen projekt "Kruh godine 2011" koji je za cilj imao podići svijest o važnosti konzumiranja zdravog i ukusnog kruha svaki dan.

Urednica portala Zdrava Krava, Jasna Duspara, u pozdravnom je govoru zahvalila stručnom žiriju, partnerima projekta - klubu Gastronomada i Vitaminoteci, generalnom sponzoru PIK-u, sponzorima Lidl-u i di-go-u te sudionicima projekta bez kojih on ne bi zaživio.

'Projektom "Kruh godine 2011" željeli smo podići svjesnost o važnosti konzumiranja zdravog i ukusnog kruha svaki dan, potaknuti pekarsku struku na proizvodnju što kvalitetnijeg kruha, popularizirati pripremu kruha u vlastitoj pećnici, kao i istaknuti važnost redovitog doručka.

Čestitam svim pekarnama koje su nominirale svoj kruh. Zaslužuju priznanje i za mene su svi pobjednici jer su pokazali želju za podizanjem kvalitete te svjesnost o konzumiranju zdravog kruha', istaknula je Jasna Duspara.

Posebnost Punozrnatog kruha
Darija Vranešić Bender, članica stručnog žirija objasnila je zašto je žiri najveći broj glasova dao upravo Punozrnatom kruhu.

'Svi nominirani kruhovi bili su ukusni i kvalitetni, tako da pred nama nije bio jednostavan zadatak selekcije finalista, no konačnu odluku donijeli su ipak čitatelji. Posebnost Punozrnatog kruha je kiselo tijesto koje je napravljeno u pekarni Stil, kruh ima visoki udio žitarica i sjemenki te je bogat vlaknima', rekla je nutricionistica Darija Vranešić Bender.

Vlasnik i direktor Stil pekarni, Dinko Omrčen zahvalio se na priznanju te je istaknuo važnost stručnog žirija pri jednom ovakvom izboru.

'Oduševljen sam stručnošću projekta jer je ovo prvi put da su u izboru sudjelovali nutricionisti, liječnici i kuhari - s te nam strane priznanje jako puno znači. Naš je kruh napravljen od domaće proizvedenog kiselog tijesta i ima produljenu trajnost, što je također bio jedan od važnih faktora prilikom odabira Kruha godine 2011', izjavio je Dinko Omrčen.

Potraži knjigu "Kruh naš"!
Kao rezultat projekta "[url="http://www.zdravakrava.hr/clanak/2369/svecana-zavrsnica-kruh-godine-2011"]Kruh godine 2011"[/url] predstavljena je i suradnja VBZ-a, Stil pekarni i Zdrave Krave. Nataša Barta Paripović, voditeljica posebnih projekata nakladničke kuće VBZ predstavila je knjigu ''Kruh naš'', autora Predraga Matvejevića koja je od 7. prosinca dostupna na svim kioscima po posebnoj cijeni od 39,90 kuna.

Knjigu je preporučila Zdrava Krava, a uz nju dolazi i kupon za popust od 50 posto na kupovinu jednodnevnih pekarskih proizvoda u Stil pekarnama.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: zdrava krava,

Komentari