Studija o učestalosti dječjih alergija na hranu
Britanski znanstvenici s University of Portsmouth su utvrdili kako roditelji često pogrešno vjeruju da im je dijete alergično na neku vrstu hrane.
Podaci koje su prikupili pokazuju kako 54% roditelja svojoj 1-godišnjoj djeci ne daje neke vrste hrane za koje su sami zaključili da kod njihove djece izazivaju alergijske reakcije.
Međutim, klinička istraživanja su pokazala kako je samo 2 do 6% djece koja su sudjelovala u istraživanju pretjerano osjetljivo na "osumnjičene" namirnice.
Roditelji su djeci najčešće izbjegavali davati kravlje mlijeko, proizvode od pšeničnog brašna, jaja te proizvode koji sadrže određene aditive.
U istraživanju čije je rezultate objavio Journal of Allergy and Clinical Immunology je sudjelovalo 969 roditelja s djecom u dobi od 3, 6, 9 i 12 mjeseci.
[url="http://www.plivazdravlje.hr"]PLIVAzdravlje.hr[/url]