Stres i grad

Datum objave: 29. 03. 2004.

Prema rezultatima ispitivanja, žene koje žive u većim gradovima spadaju u kategoriju stresu najizloženijih ljudi u Velikoj Britaniji..
Intervjuirano je 150 žena iz Londona, Birminghama, Edinburgha, Leedsa, Manchestera i Cardiffa.

Rezultati ankete koja je za cilj imala utvrditi izloženost populacije stresu, pokazali su da je 77% žena koje žive u većim britanskim gradovima svakodnevno izloženo snažnom stresu. Otprilike jedna od tri mlade žene (28%) svoje tenzije pokušava smanjiti prekomjernom konzumacijom alkohola – u Birminghamu i Manchesteru taj je postotak i veći (33 i 42%).

Dvije trećine žena (oko 68%) izjavilo je da nema dovoljno vremena za relaksaciju, otprilike trećina (29%) usljed stresa osjeća nedostatak energije, a jedna od pet ispitanica (20%) se usljed stresa osjeća bolesno.

Kod 17% žena stres je imao negativne posljedice na obiteljske odnose, a otprilike 30% mladih zaposlenih žena usljed stresa je patilo od probavnih smetnji (u Londonu je taj postotak iznosio 56).

Kao osnovni uzrok stresa, otprilike 35 % žena (ili čak njih 48% u Leedsu) navelo je putovanje do posla, odnosno prometne gužve.

Pošalji prijatelju na email

Komentari