Američki znanstvenici su se bacili na pregledavanje kuharica za najmlađi uzrast i evo rezultata listanja preko 200 izvora tekstualnih i slikovnih recepata. U periodu od 1850.-1924. najvažnije je bilo osigurati energiju i proteine i to žitaricama, mesom i mlijekom.
I povrće se spominje, ali mu se ne pridaje prevelik značaj što je u skladu s tadašnjim znanjima o povezanosti prehrane i zdravlja. Period od 1925.-1969. je vitaminska era i više nije najvažnije osigurati energiju nego vitamine i mineralne tvari. Kuhanje prestaje biti zabava samo za djevojčice i tadašnje kuharice sadrže upute za dječake kako pripremiti burger ili hot dog. Nakon 1970. godine naglasak je na uravnoteženim obrocima, a pojavljuju se i vegetarijanske kuharice.
Opći je dojam da dječje kuharice, osim onih nastalih nakon 1970. godine, imaju previše izrazito kaloričnih slastica i recepata za zabave i proslave (slane i slatke grickalice).
Izvor: Nutrition Reviews