Datum objave: 01. 01. 2005.

6 artičoka razlistanih u listove

1 limun

5 dag maslaca

1 čaša bijelog vina

1 stručak petrusimula ili peršina

1 grančica koromača

1 čaše maslinovog ulja

10 dkg ribanoga tvrdoga sira
sol, papar

Listove artičoka prokuhamo u posoljenoj vodi sa sokom jednog limuna. Dokuhane, propirjamo ih na maslacu, podlijevajući bijelim vinom dok ne omekšaju. Pospemo sjeckanim petrusimulom i koromačem, posolimo, popaprimo i time prelijemo špagete, koje potom zauljimo maslinovim uljem i pospemo ribanim sirom.

Ostale odabrane recepte knjige Kuharski kanconijer -gurmanska sjećanja mediterana možete pogledati ako [url="#"] Profil->Kuharski kanconijer 1" target=_self> [u]kliknete ovdje[/u] [/url].
Izdavač: [url="#"] [u] Profil International [/u][/url], Zagreb 2004

Pošalji prijatelju na email

Komentari