6 artičoka razlistanih u listove
1 limun
5 dag maslaca
1 čaša bijelog vina
1 stručak petrusimula ili peršina
1 grančica koromača
1 čaše maslinovog ulja
10 dkg ribanoga tvrdoga sira
sol, papar
Listove artičoka prokuhamo u posoljenoj vodi sa sokom jednog limuna. Dokuhane, propirjamo ih na maslacu, podlijevajući bijelim vinom dok ne omekšaju. Pospemo sjeckanim petrusimulom i koromačem, posolimo, popaprimo i time prelijemo špagete, koje potom zauljimo maslinovim uljem i pospemo ribanim sirom.
Ostale odabrane recepte knjige Kuharski kanconijer -gurmanska sjećanja mediterana možete pogledati ako [url="#"] Profil->Kuharski kanconijer 1" target=_self> [u]kliknete ovdje[/u] [/url].
Izdavač: [url="#"] [u] Profil International [/u][/url], Zagreb 2004
Pošalji prijatelju na email