Datum objave: 01. 04. 2010.

Endokrinolozi sa Sveučilišta u Buffalu utvrdili su blagodati konzumiranja soka od naranče uz obrok s visokim sadržajem masti i ugljikohidrata. Naime, nova studija je otkrila kako sok od naranče ima sposobnost zaštiti krvne žile od oštećenja koja izaziva nepravilna prehrana

Sok od naranče sadrži obilje antioksidansa flavonoida koji neutraliziraju slobodne radikale za koje je poznato da uzrokuju upale na stijenkama krvnih žila i na taj način povećavaju rizik od infarkta miokarda i moždanog udara.

Također je otkriveno kako sok od naranče može utjecati na smanjenje broja molekula u krvi za koje je utvrđeno da sudjeluju kao posrednici pojave rezistencije na inzulin, što dovodi do razvitka dijabetesa tip 2.

Izvor: American Journal of Clinical Nutrition

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: sok,

Komentari