Datum objave: 12. 12. 2006.

Nedavno objavljeno istraživanje u časopisu Journal of the American Dietetic Association pokazuje da uključivanje sojinog mlijeka u izbor hrane za djecu u osnovnim školama nakon mjesec dana rezultira značajnom promjenom prehrambenih navika najmlađih: gotovo 25 % djece je kravlje mlijeko zamijenilo sojinim. U čemu je problem?

Neki smatraju da je sojino mlijeko vrlo siromašan izvor kalcija; istina je da se sojino mlijeko obogaćuje kalcijem, međutim, kalcijeve soli potonu na dno ambalaže i istraživanja pokazuju da i nakon vrlo živčanog mućkanja velik dio kalcija ostane neiskoristiv. Problem je što većina odraslih, a što je još važnije, i znatan broje djece ne uspijeva ostvariti preporučeni dnevni unos kalcija koji je nužan za ostvarivanje adekvatne koštane mase.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: djeca, mlijeko,

Komentari