Datum objave: 17. 03. 2008.

Istraživanje provedeno u Japanu sugerira kako redovita konzumacija soje smanjuje izglede za obolijevanje od karcinoma dojke.

Žene kod kojih je uočena povišena razina genisteina, spoja prisutnog u soji, su imale znatno manji rizik da će oboljeti odkarcinoma dojke, objavio je Journal of Clinical Oncology.

Kod žena kod kojih je uočena najviša razina genisteina je zabilježena za trećinu manja opasnost od razvoja ovog oblika karcinoma.

U 10-godišnjem istraživanju je sudjelovalo oko 25000 žena u dobi od 40 do 69 godina.

Istraživači upozoravaju kako preveliki unos genisteina i drugih spojeva iz skupine izoflavona putem suplemenata može povećati rizik za karcinom dojke.

Jedno nedavno istraživanje je pokazalo da konzumacija soje može smanjiti i izglede za razvoj bolesti srca.

[url="http://www.plivazdravlje.hr"]PLIVAzdravlje[/url]

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: karcinom,

Komentari