Datum objave: 14. 02. 2012.

U gotovo svakoj kuri mršavljenja, kolači i torte su "zabranjena tema". No sada, iznenađujuće otkriće dolazi iz Izraela. Desert kao dio izbalansiranog doručka od 600 kcal, koji uključuje i ugljikohidrate i proteine, može pomoći u gubitku tjelesne mase.

Ključno je sljedeće – treba si malo priuštiti ujutro, kada je metabolizam našeg tijela najaktivniji i kada s većom učinkovitošću tijelo može "sagoriti" ekstra kalorije.

Potpuno izbjegavanje slatkog može dugoročno stvoriti psihološku ovisnost o tom istom slatkom kojeg se mučimo izbjegavati.
Uključivanjem deserta tijekom doručka možemo kontrolirati žudnju za slatkim tijekom dana.

Jutarnji obrok osigurava energiju za dnevne zadatke, poboljšava funkcije mozga i budi tjelesni metabolizam, čime je on najvažniji obrok u danu i održavanje poželjne tjelesne mase.

Doručak je također i obrok koji najučinkovitije regulira grelin, hormon koji povećava apetit. Budući da razine grelina rastu prije svakog obroka, najučinkovitija supresija tog odgovora događa se za doručak.

Sve navedeno zapravo ističe jednu važnu činjenicu – prehrana (dijeta) mora biti realistična kako bi postala dio novog načina života. Držeći želju za nečim „na uzdama“ bolje je nego striktnim izbjegavanjem na kraju ugrožavati uspjeh mršavljenja.

Izvor: Steroids

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: vitkost,

Komentari