Datum objave: 30. 03. 2011.

Prema kolumni 'Food, Medicine and Health' objavljenoj 11.03. u časopisu Food Technology, nutritivna vrijednost dječjeg doručka slaba je širom svijeta. Kako je utvrđeno, dječji doručak u cijelome svijetu obiluje šećerima i zasićenim masnoćama, a prati ga nedostatak prehrambenih vlakana i esencijalnih vitamina i minerala. Dani su primjeri tipičnog dječjeg doručka u svijetu:

• Kina: Bao (pecivo s dimljenom svinjetinom), Congee (rižina kaša) i You Tiao (prženo tijesto umočeno u vrelo sojino mlijeko)
• Japan: Natto (zaslađeni grah s rižom)
• Egipat: Ful Medamen (fava grah sa češnjakom)
• Španjolska: Churros s čokoladom
• Meksiko: Huevos Rancheros (jaja na tortilli od brašna sa umakom i sirom)
• Venezuela: Arepas (pržena jaja, crni grah te na sitno sjeckana govedina)

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: djeca, doručak,

Komentari