Datum objave: 01. 01. 2005.

Potrebni sastojci: 2 kg škampa (osrednje veličine), 5 osrednjih rajčica, 5 režanja češnjaka, 2 kitice peršina, 7 listića bosiljka, 1 glavica luka, 4 žlice maslinovog ulja, 1 lovorov list, 1/2 dl vina, 30 dag riže, soli i papra po želji.

Način pripremanja: škampe oprati pod mlazom vode, odstraniti im "brkove". Na ulju pržiti usitnjen luk da porumeni. Dodati češnjak, peršin i bosiljak. Smjesi dodati škampe. Lagano miješati 10 minuta na jačoj vatri. Dodati oguljene rajčice izrezane na komadiće. Pirjati 10 minuta. Lagano miješati. Dodati lovorov list, papra, soli i 7 dl vode. Promiješati i kuhati na laganoj vatri 30 minuta. Tijekom kuhanja nekoliko puta lagano promiješati. Pri kraju kuhanja dodati vina. Kuhati 5 minuta. Kuhane škampe odvojiti na pladanj i preliti s malo umaka. U preostalom umaku skuhati rižu (po potrebi dodati još malo vode ili vina da bi se riža zgotovila). Rižoto postaviti u sredinu pladnja i okružiti škampima. Poslužiti toplo.

Ostale odabrane recepte knjige Nonina otočna kuharica možete pogledati ako [url="#"] Profil->Nonina otočna kuharica" target=_self> [u]kliknete ovdje[/u] [/url].

Pošalji prijatelju na email

Komentari