Datum objave: 19. 04. 2005.

Znate li da bi vam nakon jutarnje čaše soka od naranče dobro došla još jedna doza vitamina C – no ovu sigurno ne biste htjeli popiti. Riječ je o novoj vrsti preparata – serumi koja sadrži visoke doze vitamina C i osiguravaju čvršću, glađu i mlađu kožu.

Prve vijesti o ovom revolucionarnom preparatu došle su iz medicinskih krugova – američki dermatolozi i kozmetolozi smatraju ga velikim napretkom u njezi kože te sve češće propisuju svojim pacijenticama. Popularnosti preparata pridonijele su i kalifornijske estetske klinike koje ga preporučuju prije i nakon laserskog tretmana pomlađivanja lica. I dok je trend vitamina C već ovladao Amerikom, europljanke tek počinju shvaćati da vitamin C ne koristi samo za liječenje gripe. U čemu je njegova tajna? Vitamin C nužan je za sintezu kolagena – proteina koji brine o strukturi i čvrstoći kože, a upravo novostvoreni kolagen «popunjava» bore i poboljšava strukturu kože. Zbog sve veće popularnosti preparata s vitaminom C već je provedeno i više kliničkih ispitivanja koja su potvrdila njegovu učinkovitost – otkriveno je da ima antiageing efekt u korekciji strukturnih i funkcionalnih oštećenja kože te da modificira mikrostrukturu kože i smanjuje dubinu brazda.

Vjerojatno ste i sami ponekad iskusili koristi vitamina C – pomogao vam je da brže svladate prehladu ili jednostavno da se osjećate bolje i poletnije. Nažalost, niti naranča svaki dan niti mega-doze vitamina u tableti ne mogu pomoći Vašem licu jer u tijelu postoje strogi mehanizmi koji kontroliraju količinu vitamina C koja je namijenjena koži. Ako usto pušite sitne krvne žile imat će još više problema u opskrbi vašeg lica dovoljnom količinom hranjivih tvari.

Zbog toga je jedini način da «natjerate»kožu na pojačano stvaranje kolagena izravno utrljavanje vitamina C u kožu. No, nemojte misliti da za to možete iskoristiti limunov ili narančin sok!
Ne samo da bi mogli izazvati iritaciju nego bi i efekt pomlađivanja mogao izostati. Naime, u preparatima C-seruma vitamin C je tehnološki prilagođen dubljem prodiranju u kožu gdje njegovo djelovanje jedino i ima smisla. Treba paziti i na količinu aktivne tvari – ona mora biti dovoljna da potakne obnovu stanica kože, a opet ne smije djelovati agresivno.

Ono što nas dodatno veseli je činjenica da C-serumi pomažu i koži izloženoj štetnim sučevim zrakama. Vitamin C poznat je po svom antioksidativnom djelovanju koje vrijedi i kad je riječ o koži. To znači da će slobodni radikali koji se stvaraju pod UV zračenjem biti manje opasni kada je vitamin C na našoj strani.

Zato stručnjaci preporučuju upotrebu C seruma i prije sunčanja.
Serumi vitamina C obično se prodaju u malim bočicama kao dragocjena tekućina. No, nema panike - zbog koncentracije vitamina C dovoljno je nanijeti samo nekoliko kapljica na lice i vrat. Korisnici seruma zaklinju se da i tako mala količina trenutno čini kožu mekšom i glađom dok se dugotrajnom upotrebom značajno smanjuju bore, a koža izgleda mlađe.

Double C serum

Bez obzira na način života godine Vašoj koži donose promjene. Ako ste već ste uočili gubitak čvrstoće i elastičnosti, fine linije ili bore znate da je vašem licu potrebna dubinska njega i korekcija ovih znakova starenja. Sigurno razmišljate o preparatu koji ujedinjuje najnovija dostignuća na području tretmana kože i pažljivo odabrane, učinkovite, ali i prirodne sastojke.

Natural Wealth, specijalist na području vitaminskih preparata usavršio je i prilagodio formulu vitamina C za direktnu upotrebu na koži u obliku seruma.

Double C serum ekskluzivni je preparat lagane strukture, a jakih aktivnih sastojaka. Zbog svog intenzivnog djelovanja predstavlja ugodan i učinkovit izbor za regeneraciju i njegu kože. Posebno je formuliran tako da optimalna količina vitamina C prodire u strukture kože te je kao snažni antioksidans štiti od foto-starenja. Isto tako potiče sintezu kolagena koji održava pravilnu strukturu i čvrstoću kože.
Zbog toga je Double C serum intenzivni korektivni tretman protiv bora - jednostavno više od uobičajene njege protiv starenja.
Već nakon prvog nanošenja koža postaje meka, baršunasta i glatka, a ubrzo će te primijetiti i da se ten ujednačava, a koža zrači vitalnošću i novim sjajem. Redovitom upotrebom bore se ublažavaju i postaju manje vidljive, a koža izgleda mlađe.
Priuštite svojoj koži mladenački izgled i blistav ten uz Natural Wealth Double C serum.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: natural wealth,

Komentari