Sajam županija Mystic 19. – 22. 09. 2013.

Datum objave: 17. 09. 2013.

Na sajmovima će se ukupno okupiti 435 izlagača iz 12 zemalja na 13.800 m2 zatvorenog i otvorenog izložbeno-programskog prostora.

Zemlje: Indonezija, Mađarska, Srbija, Australija, Austrija, Indija, Mađarska, Slovenija, Švedska, Turska, Velika Britanija i Hrvatska.

Tema ovogodišnjeg drugog po redu SAJMA ŽUPANIJA je Hrvatski proizvod na tržištu Europske unije.

Cilj nam je prikazati ukupni potencijal hrvatskih županija, osvijestiti nacionalnu politiku gospodarskog razvoja Hrvatske s gospodarskim i kulturnim identitetom, promicati prepoznatljivost županija te potaknuti optimizam i stimulirati poslovne procese značajne za daljnji gospodarski razvitak i prepoznavanje autohtone vrijednosti kulturne baštine kao nacionalni kapital.
Zagrebački velesajam je omogućio svakoj županiji mogućnost da pod jednakim uvjetima predstavi svu specifičnost i kvalitetu županijske gospodarske i kulturno–turističke ponude.

Nastupi županija organizirani su kroz nekoliko segmenata: izložbeno – prodajni, kulturno – turistički program, poslovni susreti i atrakcije za posjetitelje.

Na štandovima županija predstavit će se proizvođači i ponuđači proizvoda i usluga, obrtnici, turističke zajednice, OPG i drugi gospodarski objekti značajni za razvoj županije kao i prodaja autohtonih proizvoda (prehrambenih, etno, suvenira).
Na pozornici će se odvijati cjelodnevni program gdje će se uz tradicionalne plesove, glazbu i pjesmu predstaviti nematerijalna baština – jedinstvena vrijednost unutar županija i Hrvatske SVI zaJEDNO – HRVATSKO NAJ.

Okrugli stol, susret svih župana, predstavnika Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske gospodarske komore održat će se 19. rujna.
Teme okruglog stola:

- Pozicioniranje hrvatskog proizvoda na tržištu Europske unije
Ruralni i regionalni razvoj – financijske mogućnosti i obavljanje javnih funkcija

Posjetitelje Sajma županija očekuju nagradne igre, različita natjecanja i radionice te nagradni kviz „Lijepa naša“. Nagradni kviz za posjetitelje bit će održan na pozornici Sajma županija u paviljonu 8.

Nakon predstavljanja pojedine hrvatske županije, posjetitelji će biti pozvani da sudjeluju u kvizu i odgovore na nagradno pitanje vezano uz tu županiju. Vikend aranžman u hotelu iz te županije bit će nagrada za sretnog i spretnog posjetitelja koji točno odgovori na pitanje. Sponzori nagrade su primjerice hotel Livadić iz Samobora, hotel Malin iz Malinske, hotel Olympia Vodice, hotel Mozart iz Virovitice, hotel Waldinger iz Osijeka itd.

Suorganizator sajma je Hrvatska zajednica županija, a pokrovitelji Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva i gradonačelnik Grada Zagreba, gospodin Milan Bandić.

Uz 20 hrvatskih županija, na sajmu se predstavljaju i izlagači iz mađarske županije Somogyi sa raznolikim proizvodima (prehrambeni proizvodi, folije i i ambalaža, oprema za omekšavanje vode, kućni mlinovi za zrna) uz sudjelovanje dviju komora: Pečuško-Baranjska i Šomođska trgovačka i privredna komora.

U organizaciji Veleposlanstva Indonezije iz Zagreba i Indonesian Trade Promotion Center, Budimpešta, na zajedničkom štandu predstaviti će se tradicionalni proizvodi kao što su suveniri, batik, odjeća, kava i prehrambeni proizvodi kao i informacije o turističkoj ponudi.

Saznajte više o sajmu [url="http://www.zv.hr/?id=3098"]Mystic.[/url]

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: mystic,

Komentari