Osobe koje imaju povišen ukupni kolesterol i trigliceride mogle bi ostvariti smanjenje istih primjenom dodatka prehrani s resveratrolom, zaključak je meksičke studije objavljene u časopisu Nutrition.
U dvomjesečnom istraživanju sudjelovao je 71 ispitanik – 35 ispitanika je svakodnevno dobivalo 100 mg resveratrola, a ostali ispitanici su dobivali placebo. Ispitanicima su prije i nakon istraživanje mjerene vrijednosti tjelesne mase, visine, opsega struka, krvnog tlaka, HDL i LDL kolesterola, ukupnog kolesterola te triglicerida.
Kod ispitanika koji su dobivali resveratrol, u odnosu na placebo skupinu, došlo je do smanjenja razine ukupnog kolesterola i triglicerida, međutim vrijednosti HDL i LDL su ostale nepromijenjene.
Znanstvenici vjeruju da je kratko vrijeme provedbe glavni ograničavajući čimbenik studije. Dužim trajanjem studije znanstvenici bi s jedne strane mogli podrobnije pratiti promjene vrijednosti HDL i LDL kolesterola, dok bi s druge mogli promatrati sigurnost i dugoročni učinak primjene resveratrola kao dodatka prehrani.