Datum objave: 29. 12. 2015.

Brojne velike svjetske tvrtke ulažu mnogo sredstva u izgradnju i opskrbu restorana i menzi u sklopu prostora gdje rade zaposlenici, a prema novom istraživanju stručnjaka s poznatog Sveučilišta Cornell, navedeno predstavlja dobru investiciju. Naime, u istraživanju je primijećeno da radnici koji jedu zajedno, više surađuju i učinkovitije ispunjavaju radne zadatke od onih koji obroke na poslu jedu sami.

Zajedničko objedovanje od davnina djeluje kao „društveno ljepilo“ te predstavlja intimni čin među ljudima, koji se onda, smatra se, prenosi i u poslovne sfere.

Istraživanje je bilo provedeno na vatrogasnim jedinicama jednog velikog vatrogasnog odjela, a sudjelovalo je 395 nadzornika koji su za potrebe ispitivanja, trebali ocijeniti rad svoje jedinice. Osim toga, nadzornici su izvijestili i o učestalosti zajedničkog objedovanja jedinice, a tako je zapaženo da su zaposlenici koji su jeli zajedno, uglavnom i bolje radili.

Prema autorima, saznanja istraživanja govore da se ulaganja u zajedničke obroke poslodavcima itekako isplate budući da mogu povećati radnu učinkovitost zaposlenika.

Izvor: Human Performance

Pošalji prijatelju na email

Komentari