Datum objave: 01. 01. 2005.

Recept tjedna: Punjeni patliđani..

- 60 dkg patliđana
- 20 dkg šampinjona
- 20 dkg rajčica
- 2 glavice luka
- 20 dkg smeđe riže
- 4 dl povrtne juhe
- 2 kocke koncentrata za povrtnu juhu
- 7 bjelanjaka
- 20 dkg sir varaždinac
- 2 male žlice soli
- 2 češnja češnjaka
- 3 velike žlice peršina
- papar
- mažuran (1/3 male žlice)
Patliđane razrežite po dužini i izdubite im meso. Meso patliđana narežite na sitne kockice, posolite i ostavite 5 min. U posudu stavite: kockice patliđana, luk, češnjak, šampinjone, oguljene rajčice i rižu (prethodno sve izrezano). Zalijte polovinom povrtne juhe, sve pirjajte 12 min. Ohladite, dodajte bjelanjak, papar, mažuran, izmješajte i napunite patliđane. Poslažite ih u posudu, pospite parmezanom, zalijte preostalom juhom i pecite 35 min. na 150*C.
[url="#"] Arhiva recepata [/url]

Pošalji prijatelju na email

Komentari