Datum objave: 01. 01. 2005.

2 kg većih i zrelijih, ali tvrdih pomidora ili rajčica

1 kg pečenih ili kuhanih pilećih prsiju očišćenih od kože i kostiju

ili

1 kg pečene ili kuhane ribe očišćene od kostiju

1 velika žlica kapara

1 velika žlica sjeckanih maslina

1 kg majoneze

1 žlica senfa

1 žlica krušnih mrvica

1 limun

1 žlica maslinova ulja

sol i papar

Zrelim, ali tvrdim rajčicama izdubite sredinu i okrenite šupljinu prema dolje da se ocijede. U mikseru ukrupno sameljite kuhana ili pečena pileća prsa, pečenu ili kuhanu ribu očišćenu od kostiju, u jednakom omjeru; dodajte smjesi kapare, sjeckane masline, majonezu, malo soka od limuna, žlicu senfa i sredine od rajčica s jednom žlicom krušnih mrvica. Posolite, popaprite i zalijte žlicom maslinova ulja te još jednom vrlo kratko provrtite u mikseru. Tom smjesom napunite izdubljene rajčice pa stavite u hladnjak da se dobro ohlade.
Ostale odabrane recepte knjige Kuharski kanconijer 2 -gurmanska sjećanja Mediterana možete pogledati ako [url="#"] Profil->Kuharski kanconijer 2" target=_self> [u] kliknete ovdje [/u] [/url].
Izdavač: [url="#"] [u]Profil International[/u][/url], Zagreb 2004

Pošalji prijatelju na email

Komentari