Recept tjedna: Pržolice od kruha i kozjeg sira sa salatom od lješnjaka..
6 tankih kriški francuza ili ciabattija
2 puta po 100 g kozjeg sira, svaki narezan na 3 dijela
60 g lisnate miješane salate
narančine korice, za ukrašavanje (po izboru)
Za umak
30 g lješnjaka, preprženih bez ulja dok ne posmeđe
4 žlice svježeg peršina
1 režanj češnjaka
naribana korica i sok 1 naranče
1 žlica mirisnog vinskog octa
1. Prvo napravite umak. U mikser ili usitnjivač hrane stavite lješnjake i ostale namirnice za salatu te ih usitnjavajte oko 15 minuta. Prebacite umak u malu tavu za pirjanje i pirjajte vrlo polagano.
2. U međuvremenu prepržite kriške kruha samo s jedne strane. Stavite komad kozjeg sira na nepoprženu stranu svake kriške. Tako posloženo stavite 1-2 minute na prethodno zagrijan roštilj, sve dok sir ne dobije zlatnu boji i ne postane mjehurast.
3. Podijelite listove salate na 6 tanjura, na njih stavite tost sa sirom i ukrasite, ukoliko to želite, naribanom narančinom koricom. Poslužite s toplim umakom koji možete preliti preko pržolica ili poslužiti odvojeno.
Zvijezda recepta
Kozje i kravlje mlijeko imaju sličan prehrambeni sastav, ali zbog toga što kozji sir sadrži više vode, ima manje masnoće od kravljeg sira, kakav je cheddar.
Svaka porcija sadrži:
Savjet za pripremanje
Pripremite umak ranije i pohranite ga u hladnjaku dok ga ne zatrebate.
Vrijeme pripremanja: 15 minuta
Količina: 6 porcija
Ostale izabrane recepte iz knjige Kuharica za dijabetičare možete pogledati ako [url="#"] Profil->Kuharica" target=_self> kliknete ovdje [/url]
Izdavač: [url="#"] [/url]