Datum objave: 28. 08. 2010.

Proteini soje i kazein jednakim intenzitetom potiču sintezu proteina u mišićima pokazuju rezultati nove studije objavljene u časopisu Clinical Nutrition.

Ranija istraživanja su zabilježila kako kazein u kombinaciji s ugljikohidratima, kod zdravih mladih osoba, učinkovitije povećava razinu proteina u tijelu u usporedbi s ekvivalentnom količinom proteina soje.

U studiji je sudjelovalo 22 ispitanika koji su dobivali ili obrok koji se sastojao od kazeina s umjerenim sastavom dušika u kombinaciji s ugljikohidratima ili obrok od soje.

Rezultati su pokazali kako se kod ispitanika sinteza proteina u mišićima odvijala jednakim intenzitetom nakon unosa kazeina i proteina soje. Dodatno, zabilježeno je kako i kazein i soja smanjuju razgradnju proteina, što je također vrlo važan čimbenik za održavanje mišićne mase.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: soja,

Komentari