Datum objave: 14. 12. 2010.

Prema istraživanju provedenom na Washington State University, napici na bazi proteina sirutke mogu značajno sniziti krvni tlak osobama sa povišenim krvnim tlakom te posljedično smanjiti rizik od srčanog udara te bolesti srca.

Istraživanje objavljeno u International Dairy Journal pokazalo je da dnevni unos napitaka sa proteinima sirutke (uobičajene formule koje se nalaze na tržištu) može smanjiti povišen sistolički i dijastolički krvni tlak kod muškaraca i žena za više od 6 jedinica.

Iako su u studiji sudjelovale osobe od 18 do 21 godinu, točnije njih 71, autori smatraju da se rezultati ne bi promijenili niti kada bi se radilo o starijim osobama.

Ranija istraživanja pokazala su da ovakvo smanjenje krvnog tlaka može rezultirati 35-40% smanjenjem rizika od fatalnih srčanih udara.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: visok krvni tlak,

Komentari