Proizvođači čokolade paze na polifenole

Datum objave: 26. 07. 2004.

Polifenoli su spojevi normalno prisutni u voću, povrću, kakau, čokoladi, čaju i crnom vinu.. Biljci služe da se pomoću njih obrani od napadača ili bolesti, a ljudima su polifenoli korisni kao antioksidansi.
Kako bi sačuvali polifenole u čokoladi, neki proizvođači su razvili tehnološki postupak proizvodnje čokolade koji smanjuje neizbježan gubitak polifenola, a uključuje dobar odabir kakao zrna, jer udio polifenola uvelike ovisi o sorti. Također, skraćuje se vrijeme fermentacije zrna što smanjuje gubitak polifenola, nadalje, kakao zrno se prži na nižim temperaturama i izbjegava se upotreba lužnatih tvari koje se ponekad koriste u svrhu poboljšanja arome čokolade.
Provjerite na deklaraciji kakvu čokoladu jedete!

Izvor: Cocoa Chocolate – the case for health benefits, Mars Inc.

Pošalji prijatelju na email

Komentari