Antonia Vlašić

Datum objave: 27. 10. 2021.

Probiotici predstavljaju dobre bakterije koje se prirodno nalaze u ljudskim crijevima. Neke od glavnih uloga probiotika su jačanje imunosnog sustava i suzbijanje rasta štetnih bakterija. Iako su provedena brojna istraživanja koja ukazuju na pozitivne učinke probiotika kod različitih bolesti, uključujući i one izazvane virusima, mali je broj probiotičkih formula za koje postoje čvrsti dokazi, a jedan od takvih je Sivomixx® 800 dodatak prehrani.

Najnovija klinička i eksperimentalna istraživanja su pokazala pozitivan utjecaj Sivomixx® 800 na brojna stanja kao što su Alzheimerova, Parkinsonova bolest i epilepsija. Sivomixx® 800 je formula koja sadrži čak 8 različitih sojeva laktobacila i bifidobakterija pomiješanih u specifičnim omjerima.

Studija provedena u Italiji uključivala 69 odraslih pacijenata s COVID-19 bolešću kojima je bila dijagnosticirana pneumonija. Svim ispitanicima je bila potrebna terapija kisikom, a dio ispitanika je dobivao tri vrećice Sivomixxa® 800 dnevno uz uobičajenu terapiju za bolest COVID-19.

Rezultati istraživanja su pokazali kako je kod pacijenata koji su uzimali spomenuti dodatak prehrani došlo do porasta razine kisika u krvi, a rezultati su bili vidljivi već nekoliko sati nakon uzimanja prve doze probiotika.

Ispitanici koji uz uobičajenu terapiju za COVID-19 nisu uzimali ovaj dodatak prehrani imali su povećanu potrebu za terapijom kisikom te im je rizik za prebacivanje na intenzivnu njegu bio povećan. Isti tim istraživača je već ranije utvrdio kako pacijenti koji uzimaju Sivomixx® 800 imaju povećane šanse za preživljavanje i smanjen rizik od zatajenja disanja.

Znanstvenici smatraju kako jedinstvena formulacija Sivomixx® 800 regulira razinu kisika u crijevima i na taj način omogućuje adekvatnu oksigenaciju drugih bitnih organa poput mozga, srca i jetre. Zaključuju kako ovaj dodatak prehrani otvara novi terapijski pristup stanjima i bolestima povezanima s hipoksijom poput kroničnog umora, neurodegenerativnih bolesti, neonatalne hipoksije i ishemije miokarda.

Izvor: Nutrients

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: COVID-19, probiotici, sivomixx,

Komentari