Datum objave: 30. 07. 2007.

Osobe koje često piju alkohol moraju biti oprezne jer to dovodi do iscrpljenja esencijalnih masnih kiselina u organizmu, tvrdi nova studija.

Znanstvenici su na preko 4000 osoba utvrdili da što je bio veći unos alkohola, to je bila manja razina omega-3 masnih kiselina.

Smatraju da su za to zaslužne prehrambene navike osoba koje puno piju, budući da takve osobe rijetko biraju kvalitetnu hranu.

Esenecijalne masne kiseline su vitalni sastojci svake uravnotežene prehrane. Njihova smanjena razina može dovesti do zastoja u rastu i razvoju, neplodnosti kao i brojnih drugih fizioloških i biokemijskih abnormalnosti. Esencijalnim masnim kiselinama se smatraju
omega-6 masne kiseline i omega-3 masne kiseline.

Izvor: Alcoholism: Clinical & Experimental Research

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: alkohol,

Komentari