Datum objave: 27. 08. 2013.

Nova studija istraživala je kako prehrana niskog glikemijskog indeksa tijekom trudnoće doprinosi prevenciji pretilosti potomka.

Istraživanje je provedeno na životinjama te su rezultati pokazali kako su potomci majki koje su konzumirale namirnice niskog glikemijskog indeksa tijekom trudnoće imali bolju toleranciju glukoze te niži postotak masnog tkiva na području trbuha u odnosu na majke koje su imale prehranu visokog glikemijskog indeksa.

Autori studije ističu kako prehrana bogata namirnicama niskog glikemijskog indeksa podrazumijeva unos ugljikohidrata koji se sporije razgrađuju i apsorbiraju te time smanjuju unos namirnica bogatih jednostavnim šećerima koje brojne studije povezuju s epidemijom pretilosti. Ujedno namirnice niskog glikemijskog indeksa ne uzrokuju nagli porast glukoze u krvi, produljuju osjećaj sitosti te time doprinose kontinuiranom održavanju koncentracije tijekom dana.

Izvor: The Endocrine Society of Australia

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: debljina,

Komentari