Prehrambena vrijednost – top prioritet

Datum objave: 05. 05. 2006.

Čini se da će u 2006. godini prehrambena vrijednost proizvoda biti prioritet, prenosi portal [url="#"] Gastro.hr [/url] . Proizvođači su prehrambenu vrijednost stavili na 3., a trgovci na 6. mjesto..
Oko 30 % svih sudionika smatra povezanost zdravlja i prehrane vrlo važnom što zapravo previše i ne čudi.
CIES je poslovna mreža vezana uz proizvodnju i prodaju hrane čije središte je Pariz. Njihovo istraživanje provedeno u prosincu 2005. godine uključilo je 308 rukovodećih osoba iz 65 zemalja.
Mnogi proizvođači već rade na modifikaciji svojih proizvoda kako bi smanjili količinu trans masnih kiselina, šećera ili soli. Epidemija gojaznosti i s tim povezani rastući troškovi zdravstva prisili su vlade brojnih zemalja na uplitanje u proizvodnju i distribuciju hrane, pa se tako u Velikoj Britaniji već primjenjuje procjena prehrambene vrijednosti proizvoda namijenjenih djeci prije nego se dopusti njihovo televizijsko reklamiranje.
Izvor: Foodinternational.net [url="#"]
Gastro.hr
[/url]

Pošalji prijatelju na email

Komentari